Wie zijn wij?

sofieWij zijn Piet & Lida Bood. In maart 1991 fokten wij ons allereerste nestje, met Sofie, onze eerste Berner. Sofie was een kanjer, een prachtige rastypische boerenmeid en zij was het, die ons voor altijd verslaafd maakte aan het ras. Wij waren zo trots op haar. U begrijpt waar onze kennelnaam vandaan komt.

maartjeHet was onze Maartje die ons als fokker op de kaart zette. Zij vormde de basis van de door ons gefokte honden. Wij hielden onze honden uit liefhebberij, waarbij wij ons best deden om ons type vast te houden. In de loop der jaren hebben wij  met zorg, aandacht en veel liefde voor het ras ruim honderd puppies gefokt, verdeeld over 16 nestjes. Veel informatie over de historie van onze kennel kunt u teruglezen op de oude website die aan deze site gelinkt is.

In november 2012 fokten wij ons laatste nestje, met Miss Sophie. Zij woont samen met haar  zoon Prince Charming (Foppe) bij ons in De Rijp. Een nestje fokken doen we dus niet meer maar onze kennis en ervaring gaat niet verloren. Wij zijn actief in de Nederlandse Berner Sennen Vereniging (NBSV) geven daar graag in alle openheid informatie over het fokken met ons mooie ras.